Rishi Sunak este mai preocupat de traiul britanicilor decât de războiul din Ucraina: “Suntem alături de Ucraina, dar războiul afectează economia Marii Britanii”

Fostul Cancelar britanic al Fiscului a fost în favoarea sancţionării Rusiei şi pentru sprijinirea Ucrainei de la începerea invaziei.

Sunak i-a luat apărarea premierului Boris Johnson Boris Johnson când a declarat că ucrainenii aleg libertatea la fel cum au făcut britanicii când au votat pentru Brexit.

Dar a avertizat că războiul din Ucraina va aduce „incertitudine economică semnificativă” Regatului Unit în ciuda revenirii economice din ianuarie de după pandemie.

Deşi a cerut firmelor britanice să se retragă din Rusia pentru a provoca „suferinţe economice” preşedintelui Vladimir Putin, pe 24 martie, Akshata Murty,soţia sa, a fost acuzată că firma tatălui ei ar opera în Rusia pe durata invadării Ucrainei. Rishi Sunak a negat orice legătură cu o firmă multinaţională deţinută de soţia sa

Pe 2 aprilie, într-o declaraţie publicată pe SundayGuardian a transmis: “Suntem alături de Ucraina, dar războiul afectează economia Marii Britanii.Deşi mândru că este alături de Ucraina, nu este un lucru gratuit pentru Regatul Unit. Oficiul pentru responsabilitatea bugetară spune că este prea devreme pentru a cunoaşte impactul total al războiului asupra costului vieţii şi costului energiei din Regatul Unit, iar inflaţia ar putea ajunge în medie la 7,4% în 2022.”

După ce şi-a dat demisia din guvernul lui  Boris Johnson, fiind printre primii guvernanţi care şi-au arătat nemulţumirea faţă de comportamentul premierului, fostul cancelar nu prea a vorbit mult despre Ucraina  de la începerea alegerilor interne.

Totuşi, pe 24 august, candidatul pentru funcţia de premier a declarat printr-un tweet: „În această zi emoţionantă a Independenţei Ucrainei, să ştiţi că poporul Regatului Unit va rămâne mereu alături de dumneavoastră”.

Adăugă că demonstraţia de curaj a ucrainenilor a transmis un mesaj că „despoţii” nu vor birui niciodată: „Indiferent ce schimbări vor fi aici în ţara noastră, poporul britanic va rămâne întotdeauna cel mai puternic aliat al Ucrainei”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].